Quantcast
Channel: اطلاعیه‌های مطبوعاتی – Justice for Iran
Viewing all articles
Browse latest Browse all 78

این جمعه در ژنو: ارزیابی کارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی توسط جامعه جهانی

$
0
0

عدالت برای ایران، ۱۶ آبان ۱۳۹۸: کشورهای عضو سازمان ملل در نشستی در ژنو که فردا برگزار خواهد شد، کارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی را در پنج سال گذشته ارزیابی خواهند کرد. آن‌ها دو ساعت وقت خواهند داشت تا نظرات خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و همچنین مواردی را که جمهوری اسلامی باید نسبت به آن‌ها پاسخگو شود، اعلام کنند.

 محمدجواد لاریجانی و هیاتی متشکل از نمایندگان سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه در این نشست که سه ساعت به طول می‌انجامد از جمهوری اسلامی دفاع خواهند کرد. این جلسه به طور زنده از وب‌سایت سازمان ملل در این آدرس پخش خواهد شد. 

در مقابل گزارش جمهوری اسلامی، سازمان‌های حقوق بشری ایرانی و بین‌المللی از چند ماه قبل با ارسال گزارش‌های آلترناتیو به سازمان ملل، اطلاعات جزیی از نقض حقوق بشر در حوزه ‌های مختلف را در اختیار کشورهای دیگر قرار داده‌اند. عدالت برای ایران هم با ارائه گزارش “ایران: مصونیت بدون مرز“، از اعضای سازمان ملل خواسته است تا ایران را درباره کشتن معترضان در اعتراضات دی ماه ۹۶، عدم تحقیق درباره مرگ های درون زندان، اخذ و پخش اعترافات اجباری، برخورداری عاملان و آمران کشتار ۶۷ از مصونیت، مساله ناپدیدشدگان قهری و نیز تخریب گورهای جمعی پاسخگو کنند.

روز جمعه، ۱۷ آبان از ساعت ۹ صبح به وقت ژنو، ۱۱ و نیم صبح به وقت ایران، جلسه ارزیابی کارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی را به طور زنده از اکانت‌ فارسی و انگلیسی توییتر عدالت برای ایران پوشش خواهیم داد. 

◾ایران؛ مصونیت بدون مرز؛ گزارش به شورای حقوق بشر سازمان ملل

در ۱۸ مهر ۱۳۹۸، عدالت برای ایران با حضور در جلسه مقدماتی سی و چهارمین بررسی ادورای کارنامه حقوق بشر ایران (UPR)، گزارش ایران: مصونیت بدون مرز و سفارش‌های خود را در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی به ده‌ها تن از کشورها عضو سازمان ملل ارائه کرد.

عدالت برای ایران همچنین در این جلسه خلاصه‌ای از حقایق و توصیه‌ها در مورد مصونیت از مجازات در جمهوری اسلامی را در دیدارهایی دوجانبه با چندین نماینده از دولت‌های عضو سازمان ملل درمیان گذاشت.

عدالت برای ایران در گزارش خود خواستار آن شد که جامعه جهانی از جمهوری اسلامی بخواهد:

۱‍ـ تحقیقات مستقلی در باره مرگ معترضان در اعتراضات دی‌ماه ۹۶ و جان باختن تعدادی از آنان در زندان، انجام دهد

۲ـ نقطه پایانی بر اعمال شکنجه و رفتارهای غیرانسانی به منظور اخذ اعترافات اجباری بگذارد

۳ـ ارعاب، آزار و تعقیب قضائی خانواده‌های جان باختگان  و بازماندگان کشتارهای دهه ۶۰ را متوقف کند

۴ـ حقیقت در مورد سرنوشت جان باختگان کشتارهای دهه ۶۰، با جزئیات کامل به اطلاع جامعه و خانواده‌های جان باختگان برساند و عدالت را در مورد مسئولان این جنایات اجرا کند

۵ـ مقاماتی که در کشتارهای دهه ۶۰ نقش داشته‌اند را بی‌درنگ از سمت کنونی دولتی خود خلع کند

۶- تخریب گورهای جمعی کشتار ۶۷ که در حال انجام است را متوقف کند و اطمینان بدهد که مکان‌هایی که باور می‌رود گور جمعی در آن باشد، حفظ و نگهداری می‌شوند

متن کامل این گزارش را به زبان انگلیسی در اینجا بخوانید.

بیشتر بخوانید:

گزارش‌ها پیرامون دور قبلی بررسی ادواری وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران:

◾اهمیت جلسه ادواری شورای حقوق بشر چیست؟

◾بررسی ادواری حقوق بشر: تلاشی جهانی برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی ایران

◾۵۰جنس خواسته جامعه جهانی از ایران برای رفع تبعیض از زنان، دختران و اقلیت‌های جنسی

◾بررسی ادواری وضعیت حقوق بشر ایران، فرصتی برای برجسته کردن نقض حقوق همجنسگرایان و ترنسجندرها


Viewing all articles
Browse latest Browse all 78

Trending Articles