عدالت برای ایران- ۱۰ شهریور ۱۳۹۵: عدالت برای ایران در سیونهمین کنگره فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر که از یکم تا ششم شهریور ۱۳۹۵در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد، به عضویت این فدراسیون پذیرفته شد.
فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر یک جنبش جهانی است که ۱۷۸ سازمان از ۱۲۰ کشور را در یک فدراسیون متحد کرده است. این فدراسیون از سال ۱۹۲۲ در راستای دفاع از همه حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر فعالیت میکند.
فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر درخواست عضویت عدالت برای ایران را پس از بررسی مفصل دستاوردهای این سازمان حقوق بشری و تاثیرات حضورش در فدراسیون پذیرفته است.
دکتر عبدالکریم لاهیجی، رییس افتخاری فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر: «تصویب عضویت عدالت برای ایران به عنوان سومین سازمان دفاع از حقوق بشر در ایران در کنگره فدراسیون بین المللی جامعههای حقوق بشر نمایانگر این پیام است که حقوق بشر جنبشی جهانی و پلورالیست است.»
رزمایر تراجانو، رییس فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر میگوید: «فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر مفتخر است که عدالت برای ایران در سیونهمین کنگره ما به عضویت این فدراسیون درآمد و فعالیتهای خود را به عنوان یک سازمان حقوق بشری نیرومند ادامه خواهد داد. ما امیدواریم که عضویت در این فدراسیون بتواند به پیشرفت فعالیتهای حقوق بشری این سازمان در سطح ایران کمک کرده و منجر به تقویت هرچه بیشتر نقش عدالت برای ایران در کمپینهای منطقهای و بینالمللی شود.»
دکتر عبدالکریم لاهیجی، رییس افتخاری فدراسیون میگوید: «تصویب عضویت عدالت برای ایران به عنوان سومین سازمان دفاع از حقوق بشر در ایران در کنگره فدراسیون بین المللی جامعههای حقوق بشر نمایانگر این پیام است که حقوق بشر جنبشی جهانی و پلورالیست است.»
«جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» و «کانون مدافعان حقوق بشر» دو سازمان حقوق بشری ایرانی دیگری هستند که در فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر عضویت دارند.
در سیونهمین کنگره فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر بیش از ۴۰۰ فعال حقوق بشر که از ۱۸۶ کشور گردهم آمده بودند، برای یافتن راهکارهای محلی و بینالمللی درباره اساسیترین موضوعاتی که بر حقوق اولیه مردم جهان تاثیر میگذارد، به بحث و گفتوگو نشستند.
شرکتکنندگان در این کنگره با صدور قطعنامههایی از وضعیت حقوق بشر در بروندی، قرقیزستان، فلسطین، نیکاراگویه، ترکیه، زیمبابوه، چین و ایران انتقاد کردند. در این قطعنامه همچنین به موضوعات ریشهای همچون اعدام، وضعیت مدافعان حقوق بشر، حقوق جنسی و باروری زنان و حقوق پناهندگان نیز پرداخته شده است.
سازمانهای غیردولتی عضو فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر، همچنین در این کنگره رییس جدید و اعضای هیات مدیره فدراسیون را انتخاب کرده و برای پیوستن سازمانهای جدید به فدراسیون رایگیری کردند.